Summercamp 2018

Summercamp 2018,

De inschrijving is geopend, ga je mee? Wij maken er weer een geweldige happening van.
Wanneer je snel inschrijft ben je gegarandeerd van een plek, dus……….DOEN.


Nadere informatie kan verkregen worden bij de organisatie van Summercamp:
Miranda Berkhout (06-10201999) & Hester Brauer (06-12466682).

Met vriendelijke groeten,

De Summercamp organisatie
Miranda Berkhout & Hester Brauer

Summercamp 2017,

 

Summercamp 2016,

Op vrijdag 24 juni om 17.00 uur was het één en al drukte bij de kantine bij DSVP; vele ouders hadden zich verzameld om 80 kids en 19 leiding uit te zwaaien naar Loon op Zand.
3 dagen Summercamp 2016, met als thema ‘Sunny Beach’! Nadat alle kussens, slaapzakken en tassen waren ingeladen in de vrachtwagen konden ronden 17.15 uur de 2 bussen vertrekken.
Onderweg zat de sfeer er al goed in!

IMG_8440

Na ruim een uurtje rijden kwamen we aan bij het kampgebouw ‘De Mussenberg’. Daar konden de kids niet zomaar hun slaapzaal gaan opzoeken, nee ze werden eerst door een strenge ‘Energy dranken’ controle geleid. Ongelofelijk maar waar: alle kids kwamen door de controle heen zonder een Energy drankje te hoeven inleveren! Daarna zocht iedereen haar plekje op in de slaapzaal en kon vervolgens aangeschoven worden voor het avondeten. De keukenploeg had heerlijke broodjes shoarma en knakworst klaar gemaakt. Nadat alle buikjes goed waren gevuld, was het tijd voor het eerste spelprogramma. Er waren 4 spelletjes; de stormbaan, levend tafelvoetbal, lakenvolleybal en een parcours met o.a. vliegend tapijt en rups springen. Alle teams gingen fanatiek aan de slag om hun eerste punten binnen te halen. Halverwege werden de kids verwend met limonade en vers fruit, daarna konden ze weer er fris tegen aan. De avond werd afgesloten in het bos. Op de weg naar het bos, zo rond de klok van 23.00 uur, werden de kids (en ook de leiding) opgeschrikt door een hond. Hij bleef maar blaffen en tegen het hek aanspringen. Dat beloofde wat voor de spooktocht de volgende nacht… In het bos werd het spel ‘Mastermind’ met glow in the dark armbandje gespeeld. De bedoeling was dat de kids de unieke ‘kleurcode’ zouden raden. Rond middernacht volgden we weer de weg terug naar het kampgebouw en gingen de kids naar de slaapzalen. Zouden ze nu al hun bedje opzoeken en gaan slapen? Het was te mooi om waar te zijn; het bleef nog lang onrustig!

De volgende ochtend rond de klok van 8.30 uur zat iedereen aan het ontbijt, klaar voor een nieuwe dag. Zowel het ochtend- als middagprogramma vond plaats op de zandvlakte, zo’n 2 kilometer van het kampbouw vandaan. Onder leiding van Sonja konden de kids alle danskunsten tevoorschijn halen met Limbo dansen, bij Remco speelden de kids Fietsbanden voetbal. Andere spellen waren Kokosnoot meppen & gooien en 3 op een rij. Het ging er weer bloedfanatiek aan toe, het leek wel of de kids meer energie hadden dan de dag er voor! Na de lunch konden de groepjes wederom punten behalen met andere spellen zoals zak lopen en ballonen trap. Helaas begon het rond 14.00 uur wat te regenen en besloten we wat eerder dan gepland weer terug te gaan naar het kampgebouw. Daar vermaakten de kids met spelletjes en sommigen gingen zelfs nog even wat slaap inhalen… Want ja, de bonte avond en de spooktocht kwamen er aan, een spannend en druk avond/nacht programma!

Voordat dit begon had de keukenploeg wederom een heerlijke avondmaal verzorgd met hamburgers, sla, aardappeltjes, stokje saté, wat een verwennerij. Daarna verzamelden iedereen zich in het kamphuis en werden rond 20.00 uur het duo Ananas en Flaminco verwelkomd. Onder leiding van hen werd een soort ‘Ik hou van Holland’ spel gespeeld; door middel van het draaien aan het rad werd een keuze gemaakt voor het type vraag of opdracht dat de acht groepjes moesten beantwoorden of uitvoeren. Dat kon zijn; woord spellen, een quiz vraag of een schattingsvraag. Maar het rad kon ook terecht komen op ‘de Color Bom’, dat betekende dat de assistentes van Ananas en Flaminco met een ballon gevuld met gele poeder langs gingen bij de voorste kids op de bank. Op het moment dat de muziek stopte, werd in de ballon geprikt. In totaal is het rad 5 keer terecht gekomen op de ‘Color Bom’ en waren er dus 5 kids die plotseling met geel haar het kamp verder gingen; helemaal in het thema van Sunny beach!

En dan na de bonte avond, de spooktocht… Zou de hond zich rustig houden en zou de boswachter niet wakker worden van de (gillende) kids? Remco, Stefan en Robert vertrokken alvast naar het bos om de spooktocht uit te zetten. Na het spookverhaal gingen de kids per tweetal of per groepje het bos in. Het ene groepje gilde nog harder dan het andere! De spooktocht was weer een groot succes en gelukkig hielden de hond en de boswachter zich stil.

De volgende ochtend mocht iedereen even wat langer blijven liggen. Na het ontbijt werden alle spullen ingepakt en kon er daarna met levend bingo de laatste punten worden verdiend. Rond het middaguur arriveerde de plaatselijke friettent om patat en snacks voor de kids en leiding uit te delen. Met goed gevulde buikjes konden de kids vervolgens de strijd aan tegen de leiding tijdens het voetballen. Het werd een waar gevecht zonder winnaar. Voor het eerst heeft de leiding puntenverlies geleden, het werd 1-1.

Nadat alle spullen weer in de vrachtwagen waren geladen en de bussen waren gearriveerd, was het tijd om weer richting Pijnacker te gaan. Daar aangekomen werden de kids verwelkomd door hun ouders. Miranda en Hester maakten de winnaar van het Summercamp bekend; dit was het groepje van Claudia, de Surf squads!

Het was weer een fantastisch en gezellig weekend! We willen alle sponsoren bedanken (Van der Valk Nootdorp, Allroundklusbedrijf Lalkens, Accountancy bureau Rob Brandenburg, Witteburg Beheer B.V. Heerjansdam, DSVP Club van 100, DSVP jeugdbestuur & Plus Zondag) voor alle bijdrage aan het kamp. En uiteraard ook de vrachtauto, gereden door Jan Rodenburg van Van Buytene Transportbedrijf.

Tot slot; ook alle kinderen bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme, en de leiding die zich met veel plezier heeft ingezet voor Summercamp!

Tot volgend jaar!

Groetjes, Linda Welles


 

Summercamp 2015,

Vrijdag 26 juni om vijf uur staat de parkeerplaats bij DSVP vol met kinderen en hun ouders. Iedereen is klaar om de vrachtwagen van Van Buytene te vullen met de tassen, de spelletjes en de kilo’s fruit en het lekkers. Ondertussen vinden 93 kinderen en leiding een plekje in de grote bus en de sfeerbus van Gerrit van Schie. Uit volle borst wordt er gezongen, de stemming zit er al goed in. Op naar Costa del Zeumeren !!!!

Aangekomen in Voorthuizen stormt iedereen naar de slaapzalen om een mooi plekje te bemachtigen. Vervolgens snel aan tafel, want de keukenploeg heeft de broodjes kip saté al klaar staan. Toe een schepijsje met spikkels en op naar de spellen. De leiding heeft namelijk alle voorbereidingen getroffen om de Hollandse kermis van start te laten gaan. Met volle inzet wordt er gedart op ballonnen, gehengeld in het zwembad om de drijvende kaas en molens op te vissen, ring geworpen en uiteraard mag het blikschieten niet ontbreken. Bloedfanatiek gaat het er aan toe. De eerste punten per team worden verzameld en aan het eind van de avond kan iedereen op de scorelijst de opbrengt van de dag zien. De avond wordt afgesloten met ”levend stratego”. Dat de teams ervaren zijn in dit spel, blijkt als de vlag 3 keer snel gevonden wordt. Uiteindelijk wint het witte team de finale. Na dit leuke renspel is de dag ten einde. Tanden worden gepoetst en iedereen gaat heel snel slapen (althans, dat is de bedoeling).

De volgende ochtend om 7 uur start Miranda in de kampzaal de slaapzakkenrace met de jongste E-meiden. De keukenploeg  is inmiddels ook  wakker en begint met het maken van een heerlijk ontbijt.
Ondertussen zet de leiding de spellen uit. Het 12 provinciënspel staat op het programma. De gehele dag spelen we in elke provincie een spel. Onder leiding van de schaterlachende Claudia T. wordt blindstoelendans gespeeld, Jean Paul fluit als een ware Björn Kuipers de hockeywedstrijd, Remco en Robert dirigeren het staartje-prik-spel en Monique is samen met persfotograaf Sonja aanwezig op het Utrechts film gala waar kinderen met hoge hakken, pruiken en schitterende outfits over de rode loper rennen.

Rond 12 uur is er een heerlijke lunch klaar gezet met vers fruit dat Van der valk Nootdorp en komkommers uit de tuin van Han v.d. Helm. Na het eten wordt er gewandeld naar het strandje aan het meer waar deel 2 van het provinciënspel begint. In een lange stoet wandelt de groep erheen. Op de plek van bestemming aangekomen is de leiding nog druk bezig met het uitzetten van de spellen. De kids springen het water in of chillen in de zon. De zeepbaan is inmiddels klaar, dus we kunnen van start. Tijdens het Amsterdam Tournament in de provincie Noord-Holland voetballen kinderen, waarbij ze met 1 been vastzitten aan een fietsband. In Zeeland is de watersnoodramp uitgebroken en glijdt men met een noodgang van de zeepbaan het water in om vervolgens een parcours door het zand te lopen om lege flessen met ballonnen uit het water te redden. Het is een mooie strijd tussen de teams. Een stukje verderop wordt waterpolo op luchtbedden gespeelt en uiteraard mag het sponzenspel niet ontbreken.

Na lekker gedronken te hebben, gesponsord door Plus Pijnacker, gaat de lange stoet terug richting het kamphuis waar de keukenploeg de hele middag lekkere pannenkoeken heeft staan bakken met het beslag van Howdy’s Pannenkoekenhuis. Dan begint de bonte avond.  Elke groep zit achter elkaar op een rijtje op de banken die meegenomen zijn uit de sporthal. De twee presentatoren van de avond Chantal en Sandra openen de avond door 3 mystery guest te verwelkomen. De kinderen raden door middel van vragen stellen wie de gasten zijn. De prins en prinses van Costa del Zeumeren en de Oranje leeuw zijn de mystery guest die plaats nemen op de jurybank. Wat volgt is het rad van avonduur. Elke groep draait aan het rad en er worden leuke spellen gespeeld, zoals Annie’s verjaardag, een liedje afmaken, de teken ronde en ga zo maar door.

Na dit spektakel maakt iedereen zich op voor de spooktocht. Die wordt traditioneel uitgezet door onze vrienden in crime Remco, Stefan en Robert met uiteraard assistentie van de overige leiding.
Rond half 12 duikt de groep het donkere bos in. Na het spookverhaal gaan we per twee tal of met een groepje het bos in. Niet iedereen durft de uitdaging aan. Wellicht komt dit door het gegil dat uit het bos komt van de kids die over de enge paden lopen, onder het zeildoor kruipen, enge geluiden hoor… Het zit er allemaal in en is een groot succes. Na afloop van de spooktocht heeft Stefan nog een vuurwerkshow in petto. De avond wordt zo bijzonder mooi schouwspel afgesloten.

De volgende ochtend slaapt iedereen wat langer uit. Snel spurt men aan tafel als de heerlijke lucht van gebakken eieren de slaapkamers in komt. De leiding draait de volumeknop van de muziek verder open om alle slaperige ogen te laten ontwaken. Binnen no time zit iedereen op de grond om mee te doen met het woonbootlied, er wordt geroeid door de Amsterdamse grachten, van voor naar achteren, het wiegelied … er lijkt geen eind aan te komen. Na dit spektakel is iedereen fit genoeg om zijn spullen op te ruimen en de kamers schoon te maken.

Rond 11 uur beginnen we met het laatste kamp spel, Levend ganzenbord. Dit levert onder meer rood wit blauw geschminkte gezichten op en zwarte tralies voor degene die in de gevangenis terecht komen. Nadat het laatste spel gespeeld is, eten we tussen de regendruppel door friet. Aansluitend wordt onder leiding van de oudste meiden de vrachtwagen in gepakt. De MB dirigeert dat er een lange lijn van kinderhandjes moet komen en met vloeiende gooi bewegingen gaan koffers van hand tot hand.

Traditioneel wordt het kamp voetballend afgesloten. Met veelte veel mensen op een klein veld bewijst de leiding goed het positiespel te beheersen. De leiding wint met 1-0 van de kinderen.

Ondertussen is de bus er en gaan we terug naar Pijnacker. Vol praatjes vliegen de kinderen hun ouders in de armen. Nog even met z’n allen rondom de vrachtwagen om te horen dat Team 1 van Sandra Summercamp 2015 heeft gewonnen en dan met z’n allen naar huis.

Het is een mooi weekend geweest. We willen alle sponsoren bedanken (Van der Valk Nootdorp, Allroundklusbedrijf Lalkens, Brandenburg accountant, Witteburg BV, Club van 100, DSVP, Plus Zondag, Han van de Helm, Howdy’s, Jan Rodenburg  & Gerrit van Schie) voor alle bijdrage aan het kamp.

En tot slot alle kinderen bedankt voor jullie gezelligheid en de leiding die zich weer volop heeft ingezet voor Summercamp!

Tot volgend jaar.

Groetjes Hester Brauer en Miranda Berkhout

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jan Willem BloemenSummercamp 2018