Richtlijnen voor een correct voetbal verslag

dsvp logoRichtlijnen voor een correct voetbal verslag

-Een voetbal verslag is bedoeld om terug te lezen hoe de gespeelde wedstrijd verliep waar jij wellicht een onderdeel was.
-Dit voetbalverslag is bedoeld voor een ieder, vrienden, familieleden en andere geïnteresseerden om een indruk te krijgen van de gespeelde wedstrijd.
-Het kan als naslag werk dienen en hiervan te leren bij een volgende ontmoeting
-Het dient een stimulerend verslag te zijn voor alle deelnemers en andere aanwezigen. Natuurlijk is er ruimte voor eigen meningen en observaties die bijdragen tot een compleet verslag, echter zonder beledigingen en rancune.
-Het voetbal verslag is vooral bedoeld als voetbal verslag met een positieve blik op de wedstrijd.

-Het verslag wordt completer als je de datum, locatie, de naam van de schrijver en iedereen van het team een onderdeel van het verslag laat zijn. Op die wijze heeft iedereen zijn inbreng in de prestatie van het team.
-Het verslag wordt nog completer indien je er foto’s aan toevoegt, dit is mogelijk door de optie “Media toevoegen” te gebruiken. Een aanwezige ouder of een reserve speler kan wellicht deze foto’s maken. Ook kun je korte filmpjes tot 64 MB toevoegen, als deze groter is dan 64 MB kun je deze d.m.v. een link naar een geüpload filmpje op YouTube verbinden.
-In de optie uitgelichte afbeelding kun je nog eens één foto de blikvanger laten zijn voor het verslag.

-Tracht zoveel spelers of ouders bij het team te betrekken, dit kan door meerdere personen in te schakelen voor het verslag (roulerend systeem) zodat er elke week een verslag opgesteld kan worden.
-Anderen kunnen bijvoorbeeld fotograferen/filmen, de DSVP gemeenschap d.m.v. Twitter of Whatsapp op de hoogte houden van de (tussen) stand en andere kunnen de limonade voor de rust (ook voor de tegenstander) regelen, de aanwezigheid en betrokkenheid vergroot de prestatie van de speelster/speler en dus het team.
-Bij teams (rechtsonder) koppel je het verslag aan de teampagina, zodat het verslag altijd terug te lezen valt op de teampagina.

Maak er een mooi verslag van met zoveel mogelijk betrokkenen.

Richard de NietRichtlijnen voor een correct voetbal verslag