Oliebollen cup 2018

Oliebollen cup 2018

door Richard de Niet op 08-01

DSVP heren 1 – DSVP JO19 3-2, Er waren veel nieuwe dingen bij de oliebollen cup van 2018.  Helaas was er niet veel animo bij de leiding van de jeugd, daarom werd besloten om de wedstrijd te spelen tussen het 1e elftal en de jeugd onder 19. Ook was er dit jaar voor het eerst

DSVP heren 1 – DSVP JO19 3-2,

Er waren veel nieuwe dingen bij de oliebollen cup van 2018.  Helaas was er niet veel animo bij de leiding van de jeugd, daarom werd besloten om de wedstrijd te spelen tussen het 1e elftal en de jeugd onder 19. Ook was er dit jaar voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter namelijk; Jeannette Schreur.
Ze werd na afloop in de nieuwjaarsspeech van voorzitter Peter de Jong nog even als voorbeeld genoemd.

De wedstrijd toonde aan dat DSVP voor de toekomst niet bang te hoeft te  zijn, als de ontwikkelingen bij de jeugd niet stagneert, de jeugd deed niets onder t.o. van het eerste. Sterker, ze kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong door een prima combinatie en een professioneel  overstapje van  Tycho van Zuijlen, waardoor Fred van de Water voor de 0-1 kon zorgen.

Rust 0-1

Na de rust een iets ander beeld. Het eerste kwam meer gemotiveerd uit de kleedkamer en ging de duels feller in. Dit resulteerde in de 1-1 door Mitchell Rijfkogel.  De wedstrijd was weer in evenwicht tot 20 minuten voor tijd Rowdi Nobbe de 2-1 aantekende.

Nu dacht iedereen het  eerste zal nu wel dr op en dr over gaan. Maar niets was minder waar. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam van de schoen van Jan de Boer, die een vrije trap net buiten de zestien op een sublieme wijze de kruising in draaide. 2-2. Toch kwam het éérste vijf minuten voor tijd wederom door Mitchell Rijfkogel  op 3-2.
En als doelman Mark Bukman in de laatste minuut de strafschop van de jeugd niet had gestopt was deze wedstrijd in een gelijkspel geëindigd. Gezien het spelbeeld in de eerste helft misschien wel gerechtigd.
Nu bleef het bij een nipte overwinning, na een leuke wedstrijd (daar was iedereen het wel over eens) voor DSVP heren 1.

De oliebollen cup werd tijdens de nieuwjaarsreceptie door voorzitter Peter de Jong uitgereikt aan Bas van der Meide.

Misschien voor herhaling vatbaar? Dat zien we volgend jaar wel weer.

Verslag: Henk Brink

Deel dit bericht:
Richard de NietOliebollen cup 2018