Koudekerk – DSVP, 1-1

Koudekerk – DSVP, 1-1

door Richard de Niet op 11-03

Gele kaarten festival.

Onze hoofdpersoon was deze zaterdag scheidsrechter J.C.M. Knuppe, hij kleedde deze wedstrijd aan met wel 10 gele kaarten.
Nu zullen de meeste mensen die deze wedstrijd niet hebben gezien denken, nou dat zal wel een harde wedstrijd zijn geweest met gemene overtredingen, niets is minder waar.

De DSVP-defensie is paraat bij deze aanval van Koudekerk.

Ook deze aanval van Koudekerk overleefde DSVP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het begin gaf Knuppe bij de minste of geringste overtreding een gele kaart en dit was in de eerste helft vier voor DSVP.
Wat niet ten goede kwam aan het spel. DSVP ergerde zich méér dan de tegenstander aan de kaarten van Knuppe die wel heel los in zijn zak zaten. De eerste helft werd dan ook constant onderbroken door de administratieve handelingen van Knuppe
en als er dan een overtreding gemaakt werd door op de enkels te spelen liet hij doorgaan met de beweging, wat betekent ”hij speelde de bal”.
Dit kostte spits Eduard Jones een blessure en hij werd in de 35e minuut vervangen door Remco Pruysers. Vlak voor rust raakte ook Nick Jense in een duel geblesseerd en werd na de rust vervangen door Thomas Visser.

DSVP-spits Eduard Jones moest al snel geblesseerd afhaken.

Omdat het voetbal van beide partijen door veel balverlies ook niet om aan te zien was, gingen we rusten met een 0-0 stand.

Na de thee kwam DSVP wat feller uit de kleedkamer en daardoor ook meer in balbezit. Ook bij Koudekerk ging men elkaar beter vinden, wat leidde in twee kansen voor Ruben van de Berg en Giovanni Lancel. De ballen gingen respectievelijk over en naast.

Na een kwartier spelen was het dan toch raak. Lars Nomden stormde aan de linkerkant op en zijn voorzet kwam bij de tweede paal waar Rowdi Nobbe simpel de 0-1 kon maken. Door dit doelpunt kreeg DSVP wat meer controle op de wedstrijd en zonder dat men van beide kanten gevaarlijk werd brak de 75e minuut aan.
Uit een vrije trap van Koudekerk kreeg de verdediging van DSVP de bal niet echt weg en in de scrimmage kreeg Edo van Rheenen de bal tegen zijn arm die gewoon naast zijn lichaam bevond. Hij maakte geen beweging naar de bal.

Strafschop zegt arbiter Knuppe tot ontsteltenis van DSVP. Jordy Melchert zou dit vonnis over DSVP voltrekken.

DSVP-doelman Orlando van Diepen ziet de bal vanuit de penaltystip in het doel verdwijnen (1-1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strafschop besliste Knuppe. Dit buitenkansje liet Bas van der Heerdt niet ontnemen en nadat eerst Arjan Hoogendijk en Giovanni Lancel de gele kaart kregen, benutte hij de strafschop 1-1. Het zou nog bijna 1-2 worden. Door het mistasten in de achterhoede van Koudekerk kwam de bal bij Thomas Visser en diens voorzet werd door Franco van Rheenen helaas voorlangs geschoten.

Redding van Koudekerk-doelman doelman Toni van Ooi.

Nadat scheidsrechter Knuppe voor het einde had gefloten en de kruitdampen waren opgetrokken was de conclusie, dat er tien gele kaarten waren gegeven, voor de bezoekers acht en voor de gastheren twee. Door dit resultaat blijft DSVP op de tiende plaats en speelt volgende week op de Groene Wijdte tegen Oudewater dat met 27 punten in de middenmoot bivakkeert. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren, dus DSVP heeft wat goed te maken.

DSVP speelde in de volgende opstelling:
Orlando van Diepen, Rick Groen, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen, Lars Nomden, Arjan Hoogendijk, Bas van der Meide (Robert Dirksen), Nick Jense (Remco Pruysers), Franco van Rheenen, Eduard Jones (Thomas Visser) en Rowdi Nobbe.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Jan Wenteler

Deel dit bericht:
Richard de NietKoudekerk – DSVP, 1-1