Geslaagde 1-daagse EHBO cursussen

Geslaagde 1-daagse EHBO cursussen

door Dick Grootenboer op 04-12

Op 20 en 23 november zijn er bij DSVP de éénavondse EHBO-cursussen gehouden bij DSVP voor de leiders en trainers. Deze cursussen zijn gegeven en verzorgd door BHV-Nederland.

In totaal hebben er 28 personen deelgenomen aan de cursussen en zij hebben allen het certificaat behaald. Helaas hebben twee mensen van de in totaal 30 aanmeldingen zich af moeten melden wegens ziekte of verplichtingen i.v.m. werkzaamheden. Hopelijk kunnen zij er volgend jaar wel bij zijn.

De avonden zijn in tweeën gedeeld. Voor de pauze zijn met name de blessures en de neurologische problemen behandeld. Ook kwam het fenomeen onderkoeling aan de orde. Zeker iets wat m.n. ’s winters kan optreden als men te luchtig gekleed op een koude winderige plaats naar een voetbalwedstrijd gaat kijken.

Na de pauze kwamen de vitale functies (ademhaling, bewust zijn en circulatie) aan de orde en daarbij werden de groepen in tweeën gedeeld. Eén groep ging oefenen met het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer d.m.v. uitvoering van de stabiele zijligging. De andere groep ging reanimeren op een oefenpop met daarbij gebruikmaken van de AED (Defibrillator).

De deelnemers die de cursusavonden hebben bezocht hebben dit als zeer interessant en zinvol ervaren. DSVP moet hier zeker mee doorgaan.

Aan het begin van de avond zijn de deelnemers geïnformeerd over de mogelijkheid tot het volgen van de complete EHBO-cursus. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden bij Dick Grootenboer (dgrootenboer64@gmail.com).

Foto’s kan je bekijken op https://myalbum.com/album/Jz0ZyiSj1WZG

Met vriendelijke groet,
Albert Verhoef (organisator)

Deel dit bericht:
Dick GrootenboerGeslaagde 1-daagse EHBO cursussen