Be Fair – DSVP, 2-0

Be Fair – DSVP, 2-0

door Richard de Niet op 17-12

Zéér defensief DSVP verliest terecht van Be Fair.

Trainer John de Letter miste een paar basisspelers vanwege hun jaarlijkse uitje, de oplossing bleek een compacte ploeg in de verdediging.
Het voordeel van deze tactiek was dat de bal in de achterhoede niet teruggespeeld kon worden en de meeste ballen vooruit gespeeld werden. Het nadeel was dat de voorhoede spelers zelf ook niet over de middellijn kwamen.
Dus de lange bal die meestal gespeeld werd was constant een prooi voor de verdediging van Be Fair.

Als een voorhoede speler toch de bal in ontvangst kon nemen was deze de bal in een mum van tijd kwijt want Be Fair was te resoluut in het ingrijpen en won daardoor elk duel.
Wel waren ze de eerste tien minuten slordig in het passen van de bal in de achterhoede en daardoor ontstonden er een paar hachelijke situaties maar deze werden  opgelost.

De tactiek van DSVP leek te helpen, want tot de twintigste minuut was er geen doorkomen aan voor Be Fair.
Kort hierna belandde de bal op rechts en doordat twee spelers van DSVP elkaar in weg liepen kon aanvoerder Martijn Kok met de bal naar binnen komen en zijn steekpass zette Mohamed el Azzouli vrij voor keeper Tom Bénard en kon zo de 1-0 maken. Tevens de ruststand.

De tweede helft toonde een zelfde beeld.
Be Fair zocht van achteruit een opening in het compacte spel van DSVP, dat toch wat meer bij bal bezit de aanval zocht echter zonder echt gevaarlijk te worden.
Weer was het rond de twintigste minuut in de tweede helft toen invaller Thomas Teunisse via de kluts op links de bal kreeg en Rick Groen passeerde en vanaf de achterlijn de bal voortrok richting de vijf meter lijn waar Martijn Kok geen moeite had om de 2-0 binnen te schieten.
Als de wedstrijd al niet gespeeld was, was dat nu het geval.

Be Fair controleerde en werd de terechte winnaar van deze wedstrijd. Vermeldenswaardig is dat Rick Roosen de hele wedstrijd speelde en zijn debuut maakte. Kort voor tijd viel Martijn de Graaf ook in en maakte ook zijn debuut. Helaas voor hem was het te kort tijd om de bal te raken.
Maar…16 december 2017 staat in de boeken van zijn debuut.

DSVP gaat nu de winterstop in als 12e met 11 punten. Hopelijk worden na de winterstop de punten gehaald.
De eerste wedstrijd is op 27 januari 2018 thuis tegen WDS die samen met Leiden net onder DSVP staat.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard, Rick Groen, Matthijs van Horssen, Robert Dirksen, Arjan Hoogendijk, Rick Roosen, Lars Nomden, Joey van Wijk (Mitchell Rijfkogel) Remco Pruysers, Rowdi Nobbe (Martijn de Graaf) en Thomas Visser (Daniel Jansen).

 

Verslag: Henk Brink

 

Deel dit bericht:
Richard de NietBe Fair – DSVP, 2-0