ARC vr1 – DSVP vr1 2-7 (2-3)

ARC vr1 – DSVP vr1 2-7 (2-3)

door Richard de Niet op 12-03

Matchday! Wat is het toch heerlijk om op zaterdag wakker te worden met een competitiewedstrijd in het vooruitzicht. Door de vakantie en Siberische omstandigheden moesten we het de afgelopen twee weken doen met een toernooitje zaalglijden.

Een makkie dus om gemotiveerd op de fiets te stappen en met een gezond gespannen gevoel in de sponsorbus van Pijnacker plaats te nemen. Doordat Claudia wel heel letterlijk de druk van de ketel was gaan halen vertrokken we bijna zonder complete begeleiding. Gelukkig hadden Madelon, Maritha en Marianne zo veel lekkers klaar gemaakt zodat we, bij aankomst van JP en Claudia, nog aan het inladen waren.

Na een mooi ritje met de bus, snel omkleden van de DSVP-vrouwen en een flitsende warming up op het bijna egale grasveldje achteraf werden er nog kort een aantal aandachtspunten voor de wedstrijd besproken. Dat de ploeg uit Pijnacker aan slechts een paar woorden genoeg heeft, geeft aan wat een stappen er zijn gemaakt dit seizoen.

Ondanks de goede bedoelingen was het toch even slikken na 2 minuten. Het eerste doelpunt van ARC was een feit. ARC dat bezig is met een goede reeks in de competitie begon opportunistisch en zag dit snel beloond worden. Waar DSVP aan het begin van het seizoen nog wel eens bleef hangen in de teleurstelling werd de rug meteen gerecht en de jacht geopend op de gelijkmaker. Deze volwassen houding werd beloond.
Na een aantal kansjes werd de 1-1 gescoord door Madelon uit een goed uitgevoerde cornervariant.
Na de gelijkmaker bleef het beeld van de wedstrijd lange tijd hetzelfde. ARC speelde met de wind in de rug waardoor een bal over de verdediging op de snelle linker spits zo nu en dan voor gevaar zorgde.

DSVP verdedigde geconcentreerd en zette knap druk vooruit. In balbezit werd er waar mogelijk goed gecombineerd waardoor er regelmatig iemand in kansrijke positie rond de 16 van ARC verscheen. Het verzorgde spel en het harde werken werd beloond toen Madelon haar tweede van de wedstrijd langs de keeper schoot, 1-2.

Nadat DSVP op voorsprong was gekomen leek er geen vuiltje aan de lucht. DSVP was de bovenliggende partij en de 1-3 hing meer in de lucht dan een gelijkmaker. Toch werd het 2-2.
Na een smerige sliding van achter op de achillespees van de linker aanvaller kon de leidsman niet anders dan de bal op de spits te leggen. Carmen besefte dat ze geluk had dat ze hier zonder kaart mee weg kwam.
De uitleg van de scheidsrechter richting haar bevestigde dit geluk. “Ik weet eigenlijk niet waarom ik floot” was de uitleg volgens horen zeggen. Maar goed. Er is genoeg gesproken over dit incident.
Feit blijft dat de stand recht werd getrokken door ARC die dit buitenkansje met beide handen aangreep.

De blauw-witten voelde zich in maling genomen en vertaalde deze frustratie naar het beste voetbal uit de eerste helft. De mooiste aanval van de dag als gevolg en een knappe goal van Maritha als uitkomst, 2-3. Dit was tevens de terechte ruststand.

Na rust werd de draad weer opgepakt. De tweede helft verliep probleemloos. DSVP bleef goed combinatievoetbal spelen en gaf geen grote kansen meer weg. Wederom uit een corner werd de voorsprong vergroot door Romy, 2-4.

De grotere voorsprong en de wind die nu in het voordeel was van de uitploeg gaf ARC het gevoel dat er vandaag niets te halen was. Hierdoor verzwakte de ploeg uit Alphen en profiteerde DSVP optimaal. De voorsprong werd uitgebouwd tot 2-7 door Maritha, Lisanne en Jennifer.
Zo stond er voor de 2e keer dit seizoen een 7 op het scorebord tegen ARC. Door dit resultaat is DSVP gestegen tot de 2e plaats in de strijd om de periodetitel.

Concurrent Monster won ook haar wedstrijd en moet volgende week winnen bij DSS om de periodetitel te pakken. Winnen zij niet, dan kan DSVP de goede reeks belonen met een periodetitel. Hiervoor moet het zelf hoe dan ook winnen van RKAVV. Dat is eerder dit seizoen niet gelukt, dus er ligt een mooie uitdaging. DSVP is flink gegroeid dit seizoen. Vooral tactisch heeft de ploeg veel geleerd. Het vertrouwen is aanwezig om de komende wedstrijd de 3 punten in Pijnacker te houden. Voordat de wedstrijd aanvangt tegen RKAVV is Monster al klaar en dus bekend of de periodetitel gewonnen kan worden.

Opstelling DSVP: Ricci Geenen, Kiki van de Bos, Felicia Kaptein, Carmen Taal, Laura Turkenburg (65, Jennifer Zwang), Romy Bruins, Kiri Boekwijt (a), Susan Verwayen (75, Jessica Rodenburg), Maritha Roeten (75, Suzanne Taal), Madelon van Rijn, Lisanne de Ruiter

Scoreverloop

1-0         ARC
1-1         Madelon van Rijn
1-2         Madelon van Rijn
2-2         ARC, penalty
2-3         Maritha Roeten
2-4         Romy Bruins
2-5         Maritha Roeten
2-6         Lisanne de Ruiter
2-7         Jennifer Zwang

Verslag Siebe Schell

Deel dit bericht:
Richard de NietARC vr1 – DSVP vr1 2-7 (2-3)